Dränering Stockholm

Det viktiga vid dränering är att du anlitar en kunnig markentreprenör som kan utföra jobbet noggrant. Om dränering görs slarvigt riskerar du att ditt hus tar stor skada i längden vilket även leder till väldigt höga kostnader. Det bästa är att göra det rätt från början så att du inte behöver oroa dig när regnet eller stormen slår till. Den optimala årstiden för den här typen av markarbete är vintern eftersom tomtens mark påverkas mindre då.

Vad innebär dränering?

Vid dränering skyddar du ditt hem eller din fastighet mot fukt och förhindrar att vatten tar sig in. Det är ett omfattande arbete som kräver god kunskap samt planering. Vi börjar först med att undersöka ditt hus. Sedan gräver vi rent runt huset, undersöker husgrunden och lagar sprickor som kan ha uppstått. Med andra ord gräver vi upp ett dike runt huset där vi lägger en textilduk, en så kallad geotextilduk. Vi ser till att isolera husgrunden och lägger särskilda dräneringsrör. Om du har gamla dräneringsrör tar vi bort dessa. 

Allt detta görs så att vattnet kan rinna bort istället för att det ska trycka mot husgrunden. Det blir som en kudde som skyddar huset från utsidans påfresningar. Du behöver inte tänka på att köpa in material då vi har detta till hands. Skulle du dock vilja köpa materialet på egen hand kan vi vägleda dig så att det blir rätt. 

När behöver du dränera ditt hus eller fastighet?

Om du har upptäckt fukt i huset eller källaren kan dränering behövas. Detta kan betyda att dräreringsrören är gamla och att husgrunden behöver uppdateras så att säga. Ofta börjar källaren lukta illa när detta sker. Ett annat tecken på fukt är om dina tapeter börjar bubbla sig eller om putsen på väggarna börjar släppa. Om du börjar känna att det är väldigt fuktigt i huset, i källaren eller i ditt garage kan det vara dags för en dränering.

Många tar för givet att fuktskador är relaterade till badrummet men oftast är detta inte fallet. I de flesta lägen beror det på att dräneringsrören är gamla eller att det inte finns några. Det kan även hända att jobbet inte utförts ordentligt vid ett tidigare tillfälle. Det är extra viktigt att ta hand om problemet så fort som möjligt och se till att det blir rätt. 

Har du några frågor eller vet att du behöver dränering Stockholm kan du höra av dig till oss här

Hur lång tid tar det?

Dränering tar oftast 2-3 veckor men det beror också på hur omfattande arbetet är. Du får självklart en tidsplan från oss där vi estimerar arbetet direkt från början samt en offert som du först godkänner innan vi påbörjar jobbet. Tveka inte att höra av dig vid eventuella frågor.

Få kostnadsfritt prisförslag

Vill du veta vad en husdränering kostar eller planerar inför ett kommande projekt?  Skicka in din prisförfrågan till oss så återkommer vi till dig så snart som möjligt. 

Skicka in kostnadsfri prisförfrågan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.